7 februari 2022 – Kunst in het jodendom en christendom

Maandag 7 februari 2022, 20.00-22.00 uur. Locatie wordt nader bekend gemaakt, vanwege Corona-onzekerheid. Inleider.: Gerard Raven, oud-conservator Flehite Museum Amersfoort.

De avond beginnen we met een korte inleiding waarom de Dag van het Jodendom jaarlijks wordt georganiseerd, gevolgd door een korte video over het thema van de Dag van het Jodendom 2021 “Plaats van samenkomst in kerk en synagoge” omdat daar mooie aanknopingspunten liggen voor het thema van dit jaar “Kunst in Jodendom en Christendom”.

Vervolgens zal Gerard Raven, oud-conservator van het Museum Flehite Amersfoort in zijn inleiding aandacht schenken aan de collectie zilveren voorwerpen die gebruikt werden en worden bij vieringen in de synagoge. Deze collectie wordt permanent geëxposeerd in Flehite en is recentelijk volledig gerestaureerd.

In zijn inleiding zal Raven ook verbindingen maken met christelijke liturgische kunst voorwerpen zoals die gebruikt worden bij  vieringen binnen het Christendom.

Na een korte pauze is gelegenheid tot het stellen van vragen en mogelijk een bezichtiging van de collectie.

Indien mogelijk, zal de bijeenkomst namelijk  in het Museum Flehite plaats vinden. Daarover kan pas op een laat moment duidelijkheid bestaan vanwege de corona-maatregelen.

Aanmelding: secretariaatscc@gmail.com
Bijdrage: € 5