Dag van het Jodendom 2010 op radio en TV

Er is aandacht besteed aan de Dag van het Jodendom 2010 in diverse radio- en televisieprogramma’s. Op deze pagina kunt u de fragmenten nog eens bekijken en / of beluisteren.

Kruispunt Radio
17 januari 2010, 20.30 uur, radio 1

In het kader van de dag van het Jodendom in Italië bezoekt Paus Benedictus XVI op 17 januari de grote Synagoge van Rome. De paus heeft verklaard dat hij graag naar de synagoge wil komen om ‘zijn persoonlijke nabijheid en die van de hele katholieke kerk’ te tonen. Het is de derde keer dan de paus een synagoge bezoekt. Eerder was hij in de synagoge van Keulen en een synagoge in New York. De dag van het Jodendom wordt ook in Nederland gevierd. Een gesprek over de dag van het Jodendom met Rabbijn Menno ten Brink, voorzitter van het College van het Verbond van Progressief Jodendom in Nederland en met Tineke de Lange beleidsmedewerker van der Katholieke Raad voor Israël. BELUISTER DE UITZENDING.

Katholiek Nederland Radio
17 januari 2010, 19.02 uur, radio 5

Terwijl paus Benedictus zondagmiddag de Grote synagoge van Rome bezoekt, is Katholiek Nederland in een koosjer restaurant om te horen hoe binnen het Jodendom wordt omgegaan met huisrituelen. Een gesprek met Jaap van der Meij, voorzitter van de Katholieke Raad voor Israel.
BELUISTER DE UITZENDING.

Katholiek Nederland TV
20 januari, 17.00 uur, Nederland 2

In het kader van Dag van het Jodendom brengt een groep parochianen uit parochiefederatie Waterheul uit Wateringen een bezoek aan Den Haag. Zij bezoeken de Haagse synagoge aan de Prinsessegracht. Rabbijn Awraham Soetendorp ontvangt de groep in één van de mooiste synagogen van ons land. Vervolgens wordt een stadswandeling gemaakt door Joods Den Haag onder leiding van stadsgids Remco Dorr. Katholiek Nederland gaat mee op stap.
BEKIJK DE UITZENDING.