DvhJ in bisdom Roermond – lezing op 17 januari 2018

woensdag 17 januari 2018, 15.00 – 19.30 uur
in het Seminarie Redemptoris Mater, Blankenberg, Cadier en Keer

Thema: ‘Doorgeven – Traditie van generatie op generatie’

PROGRAMMA:

15.00 – 15.30 uur: Ontvangst met koffie en thee

15.30 – 17.00 uur: ‘Van generatie op generatie’, geloofsoverdracht in het gezin door
1. Rabbi Abraham en Eti Cohen
2. Massimo en Patrizia Paloni

17.30 – 19.30 uur: Feestelijk diner

In verband met de noodzakelijke voorbereiding vragen wij u zich van tevoren aan te melden, tot uiterlijk 10 januari 2018, door middel van het aanklikken van de volgende link https://www.formdesk.com/ipal/dag-van-het-jodendom

De Dag van het Jodendom wordt in verschillende Europese landen gehouden op 17 januari 2018, apart daags vóór de internationale Bidweek van de eenheid. Wij hebben veel te danken aan het Jodendom en nog veel meer goed te maken na eeuwen van vervolging en antisemitisme. We sluiten aan bij het landelijke thema: ‘Doorgeven – Traditie van generatie op generatie’. Hoe geven we het geloof en onze tradities door aan onze kinderen? Het doorgeven van ervaringen en tradities aan een volgende generatie is essentieel voor het voortbestaan van elke groep mensen. Voor zowel Jodendom als Christendom is de geloofsoverdracht aan de volgende generatie de cruciale uitdaging in onze huidige cultuur en maatschappij.

Op de Dag van het Jodendom 2018 willen we daarom kijken naar de betekenis van het doorgeven van de traditie in het Jodendom en het Christendom. Twee echtparen, een joods en een katholiek echtpaar, zullen in het Seminarie Redemptoris Mater van het Bisdom Roermond uit eigen ervaring vertellen hoe zij in het gezin de geloofstraditie doorgeven.

Ter afsluiting van deze bijeenkomst wordt een feestelijk diner door het Seminarie Redemptoris Mater aangeboden, waarvoor u een vrijwillige bijdrage kunt geven. Het Seminarie Redemptoris Mater is een initiatief van de Neocatechumenale Weg die op een speciale manier de joodse wortels van het katholieke geloof aandacht schenkt en waardeert.