Dag van het Jodendom 26 januari 2017 in Amersfoort

‘Vreemdeling & Gastvrijheid’, Spreker: rabbijn Albert Ringer, Donderdag 26 januari 2017.
St. Franciscus Xaveriuskerk (’t Zand, Amersfoort), Hoor- en Leerzaal. Aanvang 20 uur.
Gratis toegang vanaf 19.30 uur

In 2008 hebben de Nederlandse Bisschoppen een Dag van het Jodendom ingesteld om stil te staan bij de betekenis van het Jodendom voor ons christenen. Samen met de Katholieke Raad voor Kerk en Jodendom / KRI richten zij zich rond die dag in het bijzonder op de joods-christelijke dialoog.

Paus Johannes Paulus II, paus Benedictus XVI en de huidige paus Franciscus hebben herhaaldelijk de speciale betekenis van het jodendom voor de Kerk onderstreept. Zo sprak Paus Johannes Paulus II in 1986 zijn joodse gehoor in Rome zelfs aan met ‘onze oudere broers’ en sprak Paus Franciscus vorig jaar van ‘tweelingen’ toen hij over joden en christenen sprak.

Met de Dag van het Jodendom staan we elk jaar in januari stil bij de verbondenheid van christenen met het Jodendom. De dag draagt bij om tot verdere verdieping van de christenen te komen over de wortels van hun geloof, die veelal in het Jodendom liggen. Dit alles o.a. door ontmoeting van mensen uit de Joodse gemeenschap. De Dag van het Jodendom vindt in meerdere Europese landen plaats waaronder in Nederland.

Er worden ook in 2017 door de RK kerk uiteenlopende activiteiten georganiseerd. In Amersfoort zal dat op donderdag 26 januari 2017 zijn wanneer rabbijn Albert Ringer (liberaal joods rabbijn) een inleiding houdt over het thema ‘Vreemdeling & Gastvrijheid’.

Het is een aloud én actueel thema dat tot veel maatschappelijke discussies geleid heeft. Wat betekent het als er ‘vreemde’ mensen bijkomen? en wat betekent het om ‘gastvrij’ te zijn?

Rabbijn Ringer zal dit onderwerp vanuit maatschappelijk en bijbels perspectief bespreken, waarna er een discussie zal zijn waar alle aanwezigen aan deel kunnen nemen.

U bent op donderdag 26 januari 2017 van harte welkom in de Hoor- en Leerzaal van de Sint Franciscus Xaveriuskerk (aan ’t Zand) en de aanvang is om 20 uur (tot 22 uur). In verband met voorbereidingen gelieve aanmelden.
Frank Sieraal: mail jfrcsieraal@kpnmail.nl óf tel. 033-4729438.