Wandeling door oude Joodse buurt Den Haag

De RK Parochie H. Thomas in Alphen aan den Rijn organiseert op de Dag van het Jodendom een wandeling onder begeleiding door de oude Joodse buurt van Den Haag. Ook kunnen parochianen een dienst in de synagoge bijwonen.

17 Januari valt in 2015 op een zaterdag. Dat is Sjabbat voor de Joden. We worden in de gelegenheid gesteld om met een beperkt aantal mensen de ochtenddienst bij te wonen. Om parochianen met belangstelling voor de ‘Dag van het Jodendom’ niet teleur te stellen is er een tweede activiteit opgepakt, namelijk een wandeling onder begeleiding door de oude Joodse buurt van Den Haag.

Het bijwonen van een dienst in de synagoge vraagt om enige kennis en gevoel voor de Joodse liturgie en rituelen. Daarom zal pastor Visser voorafgaand aan deze activiteiten een bijeenkomst houden ter voorbereiding. De deelname aan deze voorbereidingsavond is een voorwaarde om mee te gaan naar de synagogedienst of mee te doen met de wandeling.

Voor zaterdag 17 januari 2015 heeft de parochie contact weten te leggen met rabbijn Marianne van Praag van de Liberaal Joodse Gemeente Beth Jehoeda in Den Haag. Deze heeft een unieke locatie aan de rand van het Haagse centrum.

> Meer informatie op de parochiewebsite.