Start jubileumjaar 50 jaar Nostra aetate (15 januari 2015)

Datum: donderdag 15 januari  2015
Tijd: 15.00 uur – 17.30 uur (indicatie)
Locatie: Sjoel en gemeenschapsruimte Liberaal Joodse Gemeente  Rotterdam,
Mozartlaan 99, Rotterdam (aanmelding vooraf noodzakelijk)

In 2015 is het vijftig jaar geleden dat het Tweede Vaticaans Concilie  Nostra aetate aannam, de verklaring over de relatie  van de Rooms-Katholieke Kerk tot de niet-christelijke godsdiensten. Deze verklaring vormde met name een  ommekeer in de verhouding met het Jodendom. Bij die positieve veranderingen wil de RK kerk in Nederland rond de jaarlijkse Dag van het Jodendom graag stilstaan. 

AANMELDEN IS VANWEGE GROTE BELANGSTELLING NIET MEER MOGELIJK

Wij nodigen u daarom van harte uit voor een  bijeenkomst in de sjoel en de gemeenschapsruimte van de Liberaal-Joodse Gemeente Rotterdam rond het thema:

50 jaar Nostra aetate: verbondenheid, verscheidenheid, vrede.

Tijdens deze bijeenkomst zal professor Marcel Poorthuis (Tilburg University) terugblikken op 50 jaar katholiek-joodse dialoog en voortuitblikken op de toekomst. Drs. Leo Mock, docent judaïca, zal een joodse visie geven op deze ontwikkelingen. Marjan Gijbers, identiteitsbegeleider voor het katholieke basisonderwijs in Rotterdam, vertelt over haar ervaringen met de joods-christelijke dialoog . De muzikale bijdrage wordt verzorgd door Hannah Verhulst, chazan van LJG Rotterdam, en sopraan en cantor Sonja Roskamp.